perjantai 27. joulukuuta 2013

Suru uutisia pentulaatikolta..

Heräsin perjantaina aamuyöllä neljän aikoihin pennun huutoon ja menin pentulaatikolle katsomaan mikä siellä on hätänä. Yksi pennuista, Raineri Mielonen, hengitti hyvin vaikeasti. Laitoin sen emon nisälle eikä se ruennut imemään maitoa. Tein itselleni pedin pentulaatikon viereen ja otin pennun viereeni nukkumaan, silittelin sitä mahasta ja silloin pennun olo vähän helpottuikin. Kyse oli siis jostain mahavaivasta. Aamulla seitsemän aikaan huomasin että pennulta on kakki tulossa, mutta se ei tullut suuaukkoa pidemmälle vaa meni takaisin sisään. Laitoin pennun emälle ja se rupesi heti nuolemaan sen pyllyä, tuloksetta. Meillä ei ollut öljyä kotona, joten mieheni haki sitä naapurista 5km päästä. Laitoin ruutalla öljyä pennun pyllyyn sekä suun kautta, jotta kakki tulisi liukkaammin pois. Laitoin pennun taas emälle ja se nuoli sitä pitkään, taas tuloksetta. Otin pennun pois pentulaatikosta ja laitoin sen lämpimien vesipullojen väliin jotta se ei kylmettyisi, otin itse pehmeän pyyhkeen, jonka kastelin lämpimällä vedellä ja hivelin sillä pennun pyllyä ja noin puolen tunnin päästä sieltä tuli ihan pikkuinen kikkakakkura ulos. Kello oli yhdeksän ja soitin paikalliselle eläinlääkärille joka pyysi tulemaan heti. Pakkasin pennun laatikkoon vesipullojen ja vilttien sekaan ja lähdimme pennun kanssa eläinlääkäriin 30km päähän. Eläinlääkäri tyhjenti pennun suoliston ja totesi samalla että pennulla on laaja peräsuoli, ja voi johtua siitä että pentu ei pysty kakkimaan, kakki kerääntyy yhteen kasaan ja jumittaa siihen. Sitten hän vielä nesteytti pennun, joka oli ihan vähän jo kuivunut. Eläinlääkäri antoi mukaan parafiini öljyä jota voin laittaa pennun pyllyyn jos kakki vielä jumittaisi sinne. Hän sanoi myös että kokeile sitten menisikö pentu kotona jo nisälle ja rupeaisi itse imemään, jos ei, anna sille esim. hunajavettä jotta saa energiaa.
Lähdimme pennun kanssa kotiin ja pentu oli pitkästä aikaa hiljaa, joten siihen ei sattunut enää, pienen pieni toivon pilkahdus kävi mielessäni. Kotona laitoin sen emon nisälle ja pentu rupesi vain tyytyväisenä nukkumaan. Laitoin pentulaatikkoon varuilta kuumavesipullot jotta niille ei tulisi kylmä. Noin tunnin päästä alkoi taas huuto... annoin ruskulla pennulle lämmintä hunajavettä, jota se joi mielellään, ja laitoin pyllyyn parafiini öljyä. Hetken kuluttua emä rupesi nuolemaaan sen takapuolta mutta taas tuloksetta. Otin itse myös lämpimän pyyhkeen jolla silitin pennun pyllyä, mutta sekään ei auttanut. Illan myötä toistin nesteytyksen ja pyllyjutut useaan otteeseen. Laitoin pulloihin uudet vedet ja menin itsekkin nukkumaan yhdentoista aikaan illalla. Mietin sängyssä vielä että jos pentu aamulla ei ole yhtään parempi on tehtävä päätös sen suhteen.. Aamulla viideltä Jaskan pentu Mosku, joka oli meillä joululomalla, rupesi haukkumaan. Heräsin ja menin pentuhuoneeseen jännittyneenä, Kiia oli noussut pois pentulaatikosta, kuusi pentua nukkui kasassa toisessa reunassa ja yksi yksinään toisessa, se oli Raineri. Nostin jo vähän kylmän pennun pois laatikosta ja kävin hautaamassa sen entisen koirani Triibikin viereen. Lepää rauhassa pikkuinen <3 <3

Villikujan Raineri Mielonen 19.12.2013-28.12.2013.rip. ♥♥

2 kommenttia:

  1. Tosi kurjaa :( Ihan tuli kyynel silmäkulmaan. Onneksi Kiialla on monta pentua hoidettavana nyt. Tsemppiä!

    VastaaPoista
  2. Kiitos. Raineri oli mun lempi pentu mutta tällä kertaa kävi näin.. Mutta tosiaan onneksi Kiialla on vielä monta suloista hoidettavana :)

    VastaaPoista