torstai 5. joulukuuta 2013

Metsästystä, ulkoilua ja löhöilyä :)

Metsästystä
Alku kuusta käytiin Jaskan kanssa metällä, ensiksi suunnattiin maapesälle, hyvin kivikkoiseen paikkaan jossa oli aikaisemmin supeja, mutta ne olivatkin muuttaneet ja luola olikin tyhjä.
Siirryttiin talolle josta saatiin viimeksi yksi mäyrä. Talo on iso ja siellä on vielä isompi sortunut kiviuuni, jonka alle elukat yleensä asettuu ja niin kävi myös nyt, mäyrä oli uunin alla jonne on mahdoton päästä käsiksi, joten mäyrä jäi valitettavasti vielä sinne. Jaska haukkui reilun puolen tunnin ajan, tuli pinnalle ja etsi toista kulkureittiä yrittäen päästä mäyrän toiselle puolelle, mutta mitä ilmeisemmin mäyrän luo ei ollut muita kulkureittejä ja Jaskalla rupesi palamaan käämi. Se ilmeisesti tiesi ettemme saa sitä elukkaa pois sieltä joten se rupesi repimään kaikkea mitä eteen tuli, puunpalasia, lattiaa ym. ja haukkui vain meille ja samalla kaivoi vimmatusti. Sitten se meni taas takaisin mäyrän luo sitä haukkumaan. Jaskassa on se hyvä puoli että se tulee kutsusta pois, joten kutsuin sen pois ja lähdettiin seuraavaan paikkaan.
Kävimme katsomassa ladon ja maapesän, jotka molemmat olivat tyhjillään.
Viimeinen paikka oli lato, jonka arvelimme olevan tyhjillään, ja siellä on valitettvasti myös iso uuni jonka alle on myös mahdotonta päästä käsiksi. Laskin Jaskan ladon alle ja noin minuutin kuluttua alkoi haukku. Kuuntelimme haukkua jonkun aikaa ja Jaska sai pidettyä saaliin hyvin paikallan. Mentiin latoon sisälle ja katsottiin tutkalla missä kohdassa koira on, nostettiin  pari lankkua ylös.. tuli hiljaista.. kohta näkyi Jaska ja se roikkui mäyrän persuuksissa kiinni yrittäen vetää sitä ulos. Mäyrä pääsi irti ja lähti kipittämään karkuun koira ihan perässä kiinni. Mäyrä sattuikin tulmeaan juuri aukkoon josta nostimme lankut ylös ja pam, se oli siinä. Laitettiin Jaska vielä uudestaan alle jos siellä olisi toinen mäyrä ja meni vain hetki kunnes alkoi haukku, mutta valitettavasti mäyrä oli kiviuunin alla, joten kutsuin koiran pois ja lähdettiin kotiin. Puolipäivää meni ja saaliksi vain yksi mäyrä, näin tällä kertaa. Enempää ei viitsinyt Jaskan kanssa käydä kun on aika raskasta puuhaa ja koira näytti vähän väsyneeltä, mutta onnelliselta saatuaan viimein saalista.


Ulkoilua ja löhöilyä :)
Mamma koiralla vauhti vaan hidastuu ja muiden kanssa ei enää paljoakaan leikitä. Kiia katselee kauempaa Jaskan touhuja kun se hakee lelua pyöröpaalien seasta. Ulkona Kiia ei viihdy kauaa, vaan haluaa sisälle lämpimään. Ostin Kiialle uuden pehmeän viltin minkä päällä on ihana makoilla. Tällä hetkellä 52. vuorokausi menossa ja maha senkun kasvaa, samoten ruokahalu ;)

"tää on muuten mun puupalikka" :)

Kiia katselee sivusta muiden touhuja

Jaska

Jaskalla omat leikit

Kiian uusi peti :)

52vrk <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti