maanantai 12. tammikuuta 2015

Kiiasta Suomen Muotovalio!!

Lauantaina 10.1.2015 lähdimme neljältä aamuyöllä ajelemaan kohti Kajaania. Kaverilla oli mukana englanninspringelspanieli Saaga ja itselläni parsonit Kiia ja sen pentu Ahti. Näyttelypaikalle saavuttiin aamulla kahdeksan aikaan, oli todella kylmä ilma. Onneksi halli oli suht lämmin eikä tarvinnut siellä paleltua! Tuomarina meillä oli Portugalilainen Pedro Sanches Delerue ja parsoneita oli 23kpl.

Ensimmäisenä meni Ahti kehään (Villikujan Ahti Kiiski), se ei ookkaan koskaan ennen käynyt missään, mutta osasi tosi hienosti käyttäytyä kehässä kuin kehän ulkopuolellakin :)
Ahti JUN EH JUK4
Arvostelu: "Aavistuksen raskas kallo. Saisi kantaa oikeaa korvaa paremmin. Oikeanlainen niska. Hyvä ylälinja. Laskeutuva runko. Hyvä rintakehä, oikeanlainen etuosa. Saisi liikkua pidemmällä askeleella. Oikeanlainen karvanlaatu."

Avoimessa luokassa oli meidän yhteisomistus uros, Ruotsista tullut Mortti (Radagast Lord Of Mordor). Mortti on sijoituksessa Mikkelissä Anniinalla ja he harrastavat agilityä. Mortille haettiin laatuarvostelua: hyvä, jotta sen saa sitten agilityvalioksi tulevaisuudessa, tuomari antoi Mortille kuitenkin EH (erittäin hyvä).
Arvostelu: "Pää aavistuksen kapea, varsinkin kuono-osa, mikä saisi olla myös hiukan lyhyempi. Hyvä niska, lyhyt runko. Hyvin vahva lihaksisto. Hännänkiinnitys hyvä, mutta kantoasento liian kaareva. Vatsalinja hiukan kuroutuva. Hyvä etuosa. Oikein kulmautunut. Hyvät liikkeet, oikeanlainen karva."

Junnu nartuissa ainoana oli meidän Hillevi (Villikujan Hillevi Jortikka). Hillevi on aloittanut näyttelyuransa todella hienosti!
Tänään JUN ERI JUK1 PN2 SA VASERT ja Royal Canin ROP JUNIOR!!
Arvostelu: "Tyypillinen. Erinomainen pää jossa oikea ilme. Vahva niska. Hyvä ylälinja. Hyvä etuosa, mutta jalat hiukan avonaiset. Hyvin kulmautunut. Tyypillinen liikkuja. Erinomainen karvanlaatu."

Avoimessa luokassa oli viisi narttua. ja rakas kulta murmelo Kiia
ERI AVK1 SA PN1 ROP SERT MVA CACIB!!!! Eli Kiiasta tuli SUOMEN MUOTOVALIO ja näin ollen valioitui myös Viroon!! WAUUU!!! Vähänkö olen ONNELLINEN!! <3 <3 <3
Arvostelu: "Erinomaista tyyppiä. Oikeanlainen pää jossa erinomainen ilme. Vahva niska. Sopivat rungon mittasuhteet. Hyvä hännänkiinnitys. Vahva edestä, erinomaisesti kulmautunut takaa. Voimakas liikkuja. Oikea turkinlaatu."

Kiian tittelirivi siis menee näin FI KVA-L FI MVA EE MVA LT JMVA !! :) :)


Seuraavat tavoitteet onkin saada Kiia lume valioksi ja kansainväliseksi muotovalioksi ;)

Kuvasatoa (kuvatKaija Kangas):

Ahti pöydällä :)

Ahti

Mortti

Hillevi

Kiia pöydällä :)

ROP Karvahaalarin Cherry Bomb & VSP Miselin Morgan


JEEEE!!! :D :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti