perjantai 14. helmikuuta 2014

pennut uusissa kodeissa ja pienpeto pyyntiä

Kaikki pennut ovat nyt muuttaneet uusiin koteihinsa. Eilen vein viimeisen pennun, Urmasksen (nykyään Otto) Siilinjärvelle uuteen kotiinsa. Samalla reissulla kävin trimmauttamassa Jaskan ja Kiian Kuopion Topissa ja Tessussa. Pentujen omistajat ovat pitäneet yhteyttä ja kaikki pennut ovat kotiutuneet todella hyvin, mikä on mukava kuulla :)

Meille soitettiin viime viikonloppuna että laika on ajanut supit ladon alle ja tarvitsisi koiran jolla ottaa ne pois sieltä. Mieheni lähti Jaskan kanssa hommiin. Jaskalle on vissiin tauko tehnyt hyvää (käynyt viimeksi joulukuun alussa metsällä) kun piti supin todella hyvin paikallaan, välillä tuntuu olevan vähän liikaa virtaa ja jos on kaks supia niin rumppaa molempien välillä eikä malta keskittyä yhteen kerralla. Nyt keskittyi ja kävi muutaman kerran supiin kiinni pitäen sen kunnolla paikallaa, samassa rytäkässä Jaskalta irtosi kynsi yhdestä jalasta mutta se on jo paraantumaan päin. 
Toinen supi karkasi ladon alta ja laika laitettiin perään, se löysi sen kiven alta. Päätiin ottaa Kiian mukaan ja se rupesikin supia haukkumaan ja kävi melkein heti kiinni siihen ja yritti vetää sitä ulos, supi pääsi irti ja painautui pidemmälle kiven alle jonne Kiia ei ylettänyt. Kiven alunen oli todella ahdas että Kiia ei edes mahtunut sinne kokonaan vaan siltä jäi vielä takapuoli ulkopuolelle. Annettiin Kiian haukkua puolisen tuntia ja otin sitten Kiian pois. Mieheni sai supista otteen ja veti sen pois sieltä lopettaakseen. Kiia sai palkintonsa hienosta työstä ja ryntäsi takasin kiven alle etsien lisää saalista mitä ei valitettavasti enempää ollut. Vielä pari viikkoa niin pääsee Kiia kunnolla töihin kunhan tissit ovat pienentyneet pentujen jäljiltä.

Jaskan supi

Kiian supi, ja aina yhtä ylpeänä :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti